Installatie

Na maximaal een half jaar lid te zijn bij Scouting Schinnen zullen de kinderen geïnstalleerd worden.
Dit gebeurd meestal in september en in januari.

De installatie is de traditionele scoutingceremonie die een nieuw lid van een speltak verwelkomt als volwaardig lid.
Bij de installatie zeggen de te installeren jeugdleden belofte na en krijgen ze de insignes opgespeld.
Daarna krijgen ze de das van scouting Schinnen omgehangen.
De ScoutFit blouse is te koop via de Scoutshop: www.scoutshop.nl.
De oranje/blauwe das is te koop via de leiding voor € 15,- per stuk. Ook de insignes kunnen dan meteen via de leiding besteld worden, hiervoor krijgt u een bestelformulier, welke u ook hieronder kunt vinden.

Brief installatie

Insignes

Bij Scouting Schinnen worden de volgende insignes bij een installatie uitgereikt:

1. Installatieteken van Scouting Nederland - het belangrijkste insigne
  2. Speltakteken Welpen
  3. Naambandje van Scouting Schinnen
  4. Regiobadge Carboonland

Gedurende de periode dat je lid bent kun je activiteitenbadges en naambandjes van kampen verdienen door aan deze activiteiten deel te nemen.
Dat zijn niet alleen badges van Scouting Schinnen, maar bijvoorbeeld ook van Regio Carboonland of van activiteiten van Scouting Nederland.

In het ScoutFit document kunt u per speltak een overzicht vinden waar welke insignes en naambandjes op de ScoutFit blouse horen.

ScoutFit document