Gidsen

Voor de meisjes van 11 tot en met 15 jaar is er een Gidsengroep bij Scouting Schinnen.scouts RGB
Ze draaien elke vrijdagavond van 19.15 tot 21.15 uur.

De Gidsen houden zich onder andere bezig met echte Scouting-dingen, zoals pionieren, tochten lopen, primitief koken, klimmen, bosspelen.
Maar dat is niet alles, ze doen ook aan schilderen, toneelspelen, kletsen, fotografie, en nog véél meer.
Natuurlijk hebben ook de Gidsen jaarlijks hun supergezellige zomerkamp en doen ze mee aan het jaarlijkse St-joriskamp.

Heb jij ook zin om aan de scouting activiteiten deel te nemen? Heb je al een vriendinnetje bij scouting dan is het gemakkelijk! Kom dan met haar mee naar een opkomst. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Gidsenstaf via het menu-item Contact.
Een E-mail sturen mag natuurlijk ook als je dat gemakkelijker vind Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Spelvisie Scouts

• SAMEN stappen we met veel plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.
  • CODE en traditie zijn onze basis, de wet & belofte onze waarde.
  • OUTDOOR staat voor avontuur, een ontdekkingstocht in de natuur.
  • UITDAGING zoeken we in alles om ons zo te ontwikkelen tot zelfstandige scouts.
  • TEAMgevoel haalt het beste uit ons zelf. Daarom zijn we trots op elkaar.
  • SPEL en creativitiet helpen ons de verschillende talenten van scouts te benutten.

Activiteitengebieden

De leiding van de verschillende speltakken maakt gebruik van 8 verschillende activiteiten gebieden.
Deze vormen de basis en structuur voor opkomsten, kampen en overige evenementen. Het werken met activiteitengebieden brengt variatie in het programma aan.

Elk activiteitengebied bestaat uit een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen.
Er zijn acht activiteitengebieden en deze indeling is in iedere speltak gelijk. Per speltak wordt invulling gegeven aan deze activiteiten, passend bij de leeftijd van de jeugdleden. Niet elke activiteit zal in elke speltak evenveel aandacht krijgen.

Scoutingwet

Een Scout trekt er samen met anderen op uit
om de wereld om zich heen te ontdekken
en deze meer leefbaar te maken.
Hij is eerlijk, trouw, en houdt vol.
Hij is spaarzaam en sober
en heeft zorg voor de natuur.
Hij respecteert zichzelf en anderen.

Voordat je een echte gids wordt moet je ook beloven dat je je aan deze wet zult houden. We doen dat in een officiële installatie waar alle andere gidsen bij zijn. Je hoort er daarna echt bij.