Verkenners

Voor de jongens in de leeftijdsgroep van 11 tot 15 jaar is er een verkennergroep bij Scouting Schinnen.Elke vrijdagavond van 19.15 uur tot 21.15 uur is er een opkomst voor de verkenners waarin door het stafteam diverse activiteiten worden georganiseerd.

Naast de vaste wekelijkse opkomsten zijn er regelmatig speciale activiteiten, zoals bijvoorbeeld de ‘winterhike’, het St. Joriskamp, de regionale scoutwedstrijden en natuurlijk een spectaculair zomerkamp. Deze speciale activiteiten worden meestal in een weekend of de vakantie georganiseerd.

Heb jij ook zin om aan de scouting activiteiten deel te nemen? Heb je al een vriendje bij scouting dan is het gemakkelijk! Kom dan met hem mee naar een opkomst.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de verkennerstaf.
Een E-mail sturen mag natuurlijk ook als je dat gemakkelijker vind

Spelvisie Scouts

• SAMEN stappen we met veel plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.
  • CODE en traditie zijn onze basis, de wet & belofte onze waarde.
  • OUTDOOR staat voor avontuur, een ontdekkingstocht in de natuur.
  • UITDAGING zoeken we in alles om ons zo te ontwikkelen tot zelfstandige scouts.
  • TEAMgevoel haalt het beste uit ons zelf. Daarom zijn we trots op elkaar.
  • SPEL en creativitiet helpen ons de verschillende talenten van scouts te benutten.

Activiteitengebieden

De leiding van de verschillende speltakken maakt gebruik van 8 verschillende activiteiten gebieden.
Deze vormen de basis en structuur voor opkomsten, kampen en overige evenementen. Het werken met activiteitengebieden brengt variatie in het programma aan.

Elk activiteitengebied bestaat uit een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen.
Er zijn acht activiteitengebieden en deze indeling is in iedere speltak gelijk. Per speltak wordt invulling gegeven aan deze activiteiten, passend bij de leeftijd van de jeugdleden. Niet elke activiteit zal in elke speltak evenveel aandacht krijgen.

Dit doen we bij de Verkenners

Naar buiten!
We trekken de deur achter ons dicht en gaan de wereld verkennen. Varen in je eigen boot. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de verkenners wordt actie van je verwacht. We doen dit allemaal volgens onze eigen scoutwet.

Scoutingwet

Een Scout trekt er samen met anderen op uit
om de wereld om zich heen te ontdekken
en deze meer leefbaar te maken.
Hij is eerlijk, trouw, en houdt vol.
Hij is spaarzaam en sober
en heeft zorg voor de natuur.
Hij respecteert zichzelf en anderen.

Voordat je een echte verkenner wordt moet je ook beloven dat je je aan deze wet zult houden. We doen dat in een officiële installatie waar alle andere verkenners bij zijn. Je hoort er daarna echt bij.

Scoutingbelofte

Ik beloof mijn best te doen
een goede Scout te zijn,
bewust het goede te zoeken en te bevorderen,
iedereen te helpen waar ik kan
en me te houden aan de Scoutwet.
Jullie kunnen op me rekenen!

De verkennerstaf staat altijd klaar jullie hierbij te helpen. In de 4 jaar dat je verkenner bent leer je een heleboel dingen.
Tijdens de opkomsten werken we aan allerlei basistechnieken zoals knopen (pionieren), kaart en kompas (navigeren), koken (vuurtechniek), kamperen (kamptechniek). Deze technieken worden in de praktijk gebruikt bij het maken van uitkijktorens, oversteek (brug) bouwen over de beek, vlot varen op de beek, het lopen van tochten, het maken van een eenvoudige maaltijd en natuurlijk tijdens het zomerkamp.
Als je de technieken goed beheerst kun je hiervoor insignes verdienen. Uiteindelijk kun je Verkenner 1e klas worden, dat wordt je niet zomaar, daar moet je echt wat voor doen. Door je insignes zullen andere verkenners in binnen en buitenland je herkennen als een ervaren verkenner.
Nu moet je niet denken dat de verkenners alleen maar aan technieken doen. Nee, ze doen ook heel vaak een spel binnen of buiten.
Heb je al eens Jumbo, levend Stratego, Paardenrace of het Smokkelspel gespeeld? Nee... Kom het snel bij de verkenners meespelen. Je bent van harte welkom!